för privatpersoner
för företag
Ring oss:076-285 13 07
   
Kontakt
Hyrlett
Box 1473
114 79 STOCKHOLM

Telefon: 076-2851307
E-post: info@hyrlett.nu

Vanliga frågorHur kan det vara så billigt?
Det är skatteskillnader inom Europa som gör det billigare. Hyrlett drivs av ett aktiebolag som är registrerat i Lettland. I vårt registreringsland är arbetsgivareavgifter och andra skatter lägre än i Sverige och därför kan vi erbjuda lägre priser. Även våra administrations- och rekryteringskostnader är lägre, då dessa verksamheter sker i Lettland.

 

Hur mycket tjänar era anställda?

Det är komplicerat att jämföra med svenska löner för att skatter i Lettland är lägre och om man då jämför med svenska löner innan skatt så får man en felaktig uppfattning. Därför uppger vi vad våra anställda får ut efter skatt som är ungefär lika mycket som arbetare i svenska företag får för likvärdigt arbete. En städare hos oss får efter skatt 70-90 kr/tim och en byggarbetare får 80-130 kr/tim. Ibland sägs det att utländska arbetare är underbetalda, men det stämmer inte på vårt företag.

 

Mitt företag har kollektivavtal med facket. Kan jag hyra in personal från er?

Ja. Du behöver förhandla med facket enligt MBL om att du tar in personal via ett bemanningsföretag. Du behöver inte nå något avtal eller överenskommelse med facket om inhyrning eller vilket företag du hyr ifrån. Det är du, och inte facket som leder ditt företag. Mer råd och tips kan du läsa här.

 

Hur bra är er personal?
Alla våra arbetare genomgår en personlig intervju. Vi kontrollerar deras referenser, tidigare arbetslivserfarenhet och bedömer språkkunskaper. Bara de bästa, som uppfyller våra högt ställda krav och vet vad som är bra service, får anställning hos oss. Några av våra kunder berättar om deras erfarenhet med våra arbetare här.

 

Varför betalar företag 0 % moms på era tjänster?
Enligt skatteregler inom EU och Lettiska och Svenska momslagar beskattas tjänster mellan företag i två EU-länder med 0 % moms. I praktiken måste det inhyrande företaget dock redovisa 25 % moms till svenska skatteverket som ingående och utgående moms, vilket gör att dessa tar ut varandra och blir noll. Det måste dock finnas med i redovisningen. Mer information kan du läsa här.

 

Vad händer om jag inte betalar?
Vi gör kreditupplysning på alla nya kunder. Om du inte betalar i tid utgår en årlig ränta på 30 % på förfallet belopp samt en förseningsavgift på 2 % av den försenade fakturans belopp. Om betalningen inte har kommit in till oss efter en påminnelse, skickar vi fakturan till Intrum Justitia för inkasso.


Var bor era anställda?
Våra anställda bor i vanliga bostäder, som alla människor i Sverige. Vi värderar våra anställdas bovillkor högt eftersom det är viktigt för den anställdas trivsel och dennas trivsel är vad hela företaget är baserat på.


Hur löser ni boende?
I Stockholmsområdet bor våra anställda i våra egna lägenheter och villor. Utanför Stockholm är det våra kunder som ordnar med bra boende för våra anställda. All vår personal bor i bra boenden, som gör att de trivs när de arbetar i Sverige.


Hur snabbt kan ni leverera personal?
Det beror på era behov, men det brukar ta 2-14 dagar efter påskrivet avtal.


Kan det uppstå problem med att personal inte behärskar svenska?
Hittills har det inte förekommit några problem då vår personal talar engelska och ibland även svenska.


Vem står för vilka kostnader?
Vi står för följande av personalens kostnader: lön, inkomstskatter, arbetsgivaravgift, löneadministration samt bostad om uppdraget är i Stockholm.

Kund står för alla kostnader under uppdragets utförande: resor från bostad till arbetsplats, material, verktyg och boende om uppdraget är utanför Stockholm. Privatpersoner behöver inte stå för våra hantverkares verktyg då de har egna med sig.

 

Arbetarna står själva för matkostnader och fritidskostnader.


Vi är intresserade av att hyra ett stort team på en gång. Är detta möjligt?


Ja. Vi har många duktiga arbetare och anställning av ny personal pågår löpande. Om ni tar mer än fyra personer på heltid finns det möjlighet att förhandla om priset. Ring eller mejla oss och vi berättar mer!

Om du undrar över något annat är du välkommen att kontakta oss på info@hyrlett.nu.

Eller fyll i och skicka förfrågan här!

Vi samlar in och besvarar regelbundet alla inskickade frågor och fyller på den här sidan.
Yrke  Pris fr. 
Byggarbetare  199kr/h 
Svetsare  199kr/h 
Industripers.  159kr/h 
Lager & flyttpers.  159kr/h 
Städpersonal  149kr/h 
Sömnad & textil  155kr/h 
Kockar & kökspers.  189kr/h 
Diskare  149kr/h 
Lastbilschaufförer  199kr/h 
Skogsarbetare  209kr/h 
Skogsplant.  159kr/h 
Lantarbetare  159kr/h 
Parkarbetare  159kr/h 
Trädgårdsmästare  169kr/h 
Okvalificerad pers.  149kr/h 

Dessa priser är ex.moms och varierar utifrån uppdragets längd. Mer detaljerad information hittar du i vår prislista.© Copyright 2006-2010 hyrlett.nu